';
BOTOX KEZELÉS

A tudósok 1950-ben fedezték fel ,hogy a botulinum toxin csökkenti az izomspazmust. További kutatások igazolták hogy a szemészetben a strabizmus/kancsalság/ kezelésében hatásos. 1989-ben kapja meg az Alllergan Botox nevű terméke az engedélyt a kancsalság és a szemhéj spazmus kezelésére.A Botox kezelés 2002-ben indult világhódító útjára,és mára a leggyakrabban alkalmazott  szépészeti beavatkozássá vált.

2012-ben 5,7 millió botox kezelés történt csak az Egyesült államokban,és évente 5% emelkedést mutat.

Az arc területén fokozatosan alakulnak ki ráncaink.Ezzel a kezeléssel megelőzhetjük,vagy legalábbis késleltethetjük a természetes öregedésünket.

Kétfajta ráncot különböztetünk meg. Vannak dinamikus és statikus ráncaink. A dinamikus ráncok a mimikai izmok működése révén jönnek létre a két szemöldök között(méregráncok),a szemek körül(szarkalábak) ill a homlokon. A botox ezen izmok működését gátolva eredményez fiatalosabb külsőt,hiszen a ráncok eltűnhetnek ezzel  a kezeléssel. A mélyebb ráncokat utólagos feltöltéssel lehet simává tenni.

Elsősorban a szem körüli ráncokat  kezeljük botox-al (a hónalji izzadás kezelésére is alkalmas),az arc egyéb területeit nem- ezáltal megmarad az arc természetes  kinézete, nem lesz „lárva arcú” a páciensünk.

A botox  ampullát mindig a beavatkozás közvetlenül bontjuk fel,nem tároljuk előzetesen a hűtőszekrényben. Mivel nem tároljuk a felbontott ampullákat sokszor együttesen végzünk több páciensen is kezelést(botox party).

A kezelés nem igényel előkészítést ,mindössze pár perces beavatkozás. A bőr fertőtlenítése után a beteg fekvő helyzetében  egy vékony tű segítségével történik. A beavatkozás után közvetlenül megkérjük a páciensünket,hogy aktívan használja a kezelt mimikai izmait,minél többet ráncolja azokat,ezáltal a célzott ideg-izom végződéseket pontosabban el tudjuk érni.

A kezelés után 6 órán keresztül tartózkodjunk a fekvéstől,hajlongástól,és a dörzsölgetéstől,masszírozástól is óvakodjunk. A szaunát,sportot,szoláriumot ,kozmetikai kezeléseket pár napig lehetőleg kerüljük.Púdert ,alapozókat a kezelés után már közvetlenül használhat a páciens.

A hatása nem azonnal látható,hanem pár napot vesz igénybe a teljes eredmény kialakulása. A botox  hatása 3-6 hónap, utána ismételhető-és a szükséges botox mennyiség csökkenhet.

A fiatalosabb külső miatt könnyen rászokhatunk a kezelésekre,hiszen a kezdeti félelmeink elmúltával bátrabban kérjük ráncaink eltüntetését. A botox kezelés ellenjavallt  ha nem töltötte be a 18 évet a páciens,ill a  terhesség, a szoptatás, a botox vagy albumin allergia is kizáró a kezelésre.

A kezelés előtt ingyenes orvosi konzultáció történik.

Ár: 1500 Ft / egység vistabel

Érdekel a kezelésünk?
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

*

*

*