';
Fül akupunctura

A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint az élő emberi testben szervek, szervrendszerek működését tápláló életenergia áramlik. Minden szervehez tartozik egy- egy ilyen külön csatorna (meridiárn). Az egészséges szervezetben az életergiának az áramlása ezen láthatattan, zárt energiapályáiban harmonikusan, kiegyenlitetten történik.

Az emberi testen a meridiánok szempontjából kitünetett szerepe van, mert ezen energiacsatomák egyik fő tatálkizási: helye (mikrorendszer).
Ezek után érthető, hogy ezeknek a csatornáknak a specifikus pontjai (akupunktúrás pontok) kapcsolatot mutatnak a belső szervekkel.

Bár ezen pontokat régóta használják gyógyításra, a pontok pontos feltérképezése és dokumentálása egy francia neurológus, Paul Nogier nevéhez füzödik, aki erről az 1950-es években publikált először.

Ha a belső szervek, zsigerek, testrészek kibilennek az élettani egyensúlyukból és működési zavarok lépnek fel, akkor a fülkagylóban a megfelelő szervhez tartozó akupunktúrás pont mechanikus stimulálásával (például vékony acéltűvel. pici mágnescolyóval, lézerrel) befolyásolhatjuk a szervezet öngyógyító folyamatait, melynek eredményeképpen az energetikai egyensúly helyreállhat, az adott szerv funkciózavara mérséklődik és akár meg is szűnhet.

Az eredmény pedig egy mellékhatásoktól mentes, harmonikus működés.

A fülakupunktúrás kezelés nem csak önállóan nagyon hatékony, hanem a hagyományos orvosi kezelés mellett is, mint alternatív kiegészítő gyógymód, amely hatékonyan segíti és lerövidíti a gyógyulás felé vezető utat.

Az akupunktúrás kezelés menete:
Az első lépést az állapotfelmérés jelenti: az előzetes beszélgetés, szükség esetén MeriDiM készülékkel történt számítógépes mérések és a fülkagylón lévő nyomásra érzékeny pontok alapján kijelöljük a kezelendő pontokat.
A konkrét kezelés során vékony, acélötvözetből készült tűket helyezünk a kijelölt akupunktúrás pontokba.Ez a beszúrás csupán egy kis fájdalommal jár, amit jellegzetes bizsergő érzés követ.
A kezelés során a kliens egyre inkább érzi az energia áramlását, majd kiegyenlítődését. A kezelés időtartama függ a betegség jellegétől és a páciens érzékenységétől, átlagosan 20-40 perc.

Milyen esetekben alkalmazható és hatékony a fülakupunktúra?
A fülakupunktúrás kezelés, mint addiktotógiai eljárás korunk talán legnagyobb és legnehezebben leküzdhető szenvedélybetegségeire az egyik leghatékonyabb gyógymód:

  • dohányzásról való leszokás,túlsúly esetén segít a fogyásban: étvágycsökkenés, anyagcsere átállítás, méregtelenítés,
  • alkoholfüggőség, az alkoholról történő leszokás utáni utókezelés, a visszaesés megakadályozása,
  • drogfüggőség és utókezelés.
akupunktura

Érdekel a kezelésünk?
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

*

*

*